P2P Net: Jaki router dla neo ? - P2P Net

Skocz do zawartości

P2P Net
Logowanie »
Rejestracja Pomoc

Jaki router dla neo ?

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Herodot 

  • Ancienne éminence grise Cardinal de Richelieu
  • Grupa VIP
  • Postów 1548
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Compte
  • P2P Je ne comprends pas
  • Łącze Permanent

Napisano 15 luty 2008 - 00:33

Aby nie ograniczyć sobie możliwości podłączenia urządzenia, które nie ma wifi bez dokupowania dodatkowych urządzeń. Poza tym przewodowy LAN jest nadal szybszy od radia. Przykładem może być dysk sieciowy - urządzenie coraz bardziej popularne w zwykłych domach.
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   mlodszy 

  • Advanced Member
  • Grupa Admin
  • Postów 13001
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • P2P aMule
  • Łącze 2048/256

Napisano 15 luty 2008 - 15:14

A ja od dzis ciesze sie routerem w domu:
Linksys AM200-EU ADSL/ADSL2+ Modem/Router (Annex A)
Router ADSL / ADSL 2/2+ (Annex A). 1 port WAN (RJ-11), 1 porty LAN FastEthernet (RJ-45, 10/100 Mbit/s), firewall, serwer/klient DHCP, QoS, zarządzalny przez HTTP, SNMP.


https://www.znak.pl/...d=rouLinAM200EU
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   pjpasek 

  • shishMaster
  • Grupa Donator
  • Postów 223
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • P2P eMule 0.49c
  • Łącze INEA 50Mb/s

Napisano 21 marzec 2008 - 20:15

potrzebuję jakiś dobry router bezprzewodowy do neostrady na zastępstwo liveboxa, koniecznie z serwerem wydruku
do podłączenia mam 3 komputery- jeden przewodowo i dwa bezprzewodowo
czytając ten temat natknąłem się na Asus Wireless ADSL Router WL-600G
teraz tylko takie pytanie- czy zamiast podłączania twardego dysku jako serwera plików mógłbym podłączyć drugą drukarkę czy jest tak, że tylko jeden dysk i jedna drukarka? bo mam dwie drukarki i fajnie by było obie naraz podłączyć zamiast przełączać co chwila kabel w zależności od potrzeby...
a jak się nie da to czy możecie polecić jakiś inny router do którego dwie drukarki będzie można podłączyć?
budżet to plus minus 300 zł
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Thorn123 

  • Advanced Member
  • Grupa poczatkujacy
  • Postów 34
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 22 marzec 2008 - 18:02

Witam mam pytanie otóż kupuje we wtorek ruter do neo ale nie mogę się zdecydować otóż myślę nad linksys WAG325N lub d-link DSL-2740B może ktoś ma doświadczenie z tymi ruterami ? d-link kusi mnie 11 letnia gwarancji a link opiniami o innym modelu ze dobrze się sprawdza :P
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Loco 

  • Banned 4 ever :)
  • Grupa VIP
  • Postów 953
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Stąd
  • Łącze proszę czekać

Napisano 22 marzec 2008 - 19:21

Wyświetl postUżytkownik Thorn123 dnia 22.03.2008 - 18:02 napisał

Witam mam pytanie otóż kupuje we wtorek ruter do neo ale nie mogę się zdecydować otóż myślę nad linksys WAG325N lub d-link DSL-2740B może ktoś ma doświadczenie z tymi ruterami ? d-link kusi mnie 11 letnia gwarancji a link opiniami o innym modelu ze dobrze się sprawdza :P


jesli chcesz miec 100% dobry i pewny i robisz na standardzie G to polecam 3 coma mialem rozne - dlink, linksys ale ten najlepszy KLIK
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Thorn123 

  • Advanced Member
  • Grupa poczatkujacy
  • Postów 34
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 22 marzec 2008 - 19:34

niestety nie ja daje kase a osoba co daje wymaga żeby był standard N
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   cartman_83 

  • czasami upierdliwy
  • Grupa zaawansowani
  • Postów 1784
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Warmia
  • P2P MorphXT v11.0
  • Łącze sprawne

Napisano 07 kwiecień 2008 - 17:59

Witam !!! Potrzebuje rutera do 100 zl. z modem do neo. Macie coś godnego polecenia? Zależy mi na cenie jeśli macie coś tańszego i w miarę oki to było by jeszcze lepiej. pzdr
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   mlodszy 

  • Advanced Member
  • Grupa Admin
  • Postów 13001
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • P2P aMule
  • Łącze 2048/256

Napisano 07 kwiecień 2008 - 22:14

A to tylko dla siebie czy to ma byc rodzielane?
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   cartman_83 

  • czasami upierdliwy
  • Grupa zaawansowani
  • Postów 1784
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Warmia
  • P2P MorphXT v11.0
  • Łącze sprawne

Napisano 07 kwiecień 2008 - 22:17

na razie na 2 kompy stacjonarne. jeden na emule drugi żeby był tylko.
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   mlodszy 

  • Advanced Member
  • Grupa Admin
  • Postów 13001
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • P2P aMule
  • Łącze 2048/256

Napisano 07 kwiecień 2008 - 22:26

Router ze switchem. Moze cos takiego:
http://allegro.pl/item338668010_router_tp_...t_switchem.html
Albo cos DLinka:
http://allegro.pl/item342038001_dsl_524t_a...rada_netia.html
0

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   Loco 

  • Banned 4 ever :)
  • Grupa VIP
  • Postów 953
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Stąd
  • Łącze proszę czekać

Napisano 07 kwiecień 2008 - 22:50

kiedys tez szukalem

pamietam ze asmax 804u mialdobre opinie a dzis mozna go tanio wyhachyc

http://allegro.pl/it...04u_router.html

z kolei nowszy model ma slabe opinie wiec nie polecam

a inna opcja to tplink TD-8840 dobra marka tez dobre opinie

http://sklep.benchma...elny_36591.html

ale asmax chyba lepszy do P2P i tanszy za to starszy
0

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   cartman_83 

  • czasami upierdliwy
  • Grupa zaawansowani
  • Postów 1784
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Warmia
  • P2P MorphXT v11.0
  • Łącze sprawne

Napisano 07 kwiecień 2008 - 23:03

ten TP-Link nie najgorzej się prezentuje, najważniejsze żeby miał modem, a ten ma no i przystępną cenę.
0

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   Loco 

  • Banned 4 ever :)
  • Grupa VIP
  • Postów 953
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Stąd
  • Łącze proszę czekać

Napisano 24 czerwiec 2008 - 15:33

ciekawy model od Asmaxa do neostrady

Asmax Wi-Fi ADSL Router AR 904G
0

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   Dax 

  • ウーカッシュ
  • Grupa aktywni
  • Postów 135
  • Rejestracja 01-czerwiec 08

Napisano 24 czerwiec 2008 - 21:15

Jak w temacie. Najlepszy router to router dostawany z pakietem livebox. Aże za 1 zł :)

Stosunek kosztu do ceny? Bezcen.
0

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   Loco 

  • Banned 4 ever :)
  • Grupa VIP
  • Postów 953
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Stąd
  • Łącze proszę czekać

Napisano 24 czerwiec 2008 - 22:04

Wyświetl postUżytkownik Ksardax dnia 24.06.2008 - 22:15 napisał

Jak w temacie. Najlepszy router to router dostawany z pakietem livebox. Aże za 1 zł :)

Stosunek kosztu do ceny? Bezcen.


tylko trzeba wiedziec ze ten rzekomy "bezcen" jest wkalkulowany i odzyskiwany w ciągu I oplaty abonamentowej a poza tym koszmarnie tani;

jak bierzesz telefon w abonamencie w orange/plus/era za zlotowke to zasada jest ta sama
0

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   Dax 

  • ウーカッシュ
  • Grupa aktywni
  • Postów 135
  • Rejestracja 01-czerwiec 08

Napisano 25 czerwiec 2008 - 09:23

No, czyli można powiedzieć że się zgadzamy. Szczególnie w pierwszym wersie Twoim, który jest powieleniem mojej wypowiedzi. A powiedzieć nie trzeba, tylko można.

Co do nr 2. Jak bierzesz telefon wymienić go na inny też możesz, ale nie musisz. Tylko że wymieniając, nikt nie musi Ci supportu oferować. Zasada ta sama.

Użytkownik Ksardax edytował ten post 25 czerwiec 2008 - 09:23

0

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   Loco 

  • Banned 4 ever :)
  • Grupa VIP
  • Postów 953
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Stąd
  • Łącze proszę czekać

Napisano 25 czerwiec 2008 - 09:34

Wyświetl postUżytkownik Ksardax dnia 25.06.2008 - 10:23 napisał

No, czyli można powiedzieć że się zgadzamy. Szczególnie w pierwszym wersie Twoim, który jest powieleniem mojej wypowiedzi. A powiedzieć nie trzeba, tylko można.

Co do nr 2. Jak bierzesz telefon wymienić go na inny też możesz, ale nie musisz. Tylko że wymieniając, nikt nie musi Ci supportu oferować. Zasada ta sama.


nie ma mowy o powielaniu a raczej o twojej nadinterpretacji tego co sam napisałeś :)
0

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   pjpasek 

  • shishMaster
  • Grupa Donator
  • Postów 223
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • P2P eMule 0.49c
  • Łącze INEA 50Mb/s

Napisano 20 lipiec 2008 - 11:18

potrzebuję na szybko jakiś w miarę tani router do neostrady z wbudowanym modemem i obsługą wifi
dwa typy to polecony wcześniej przez Loco Asmax Wi-Fi ADSL Router AR 904G i TP-Link router ADSL Wi-Fi 54MB/s TD-W8910G

do podłączenia są trzy kompy- jeden na lanie i dwa bezprzewodowo
główne wymaganie- niezawodna praca, bez zawieszania ani innych ceregieli, możliwie najprostszy w instalacji i konfiguracji
żadnych osiołków instalowanych nie będzie, zabawy w ściąganie, odblokowywania portów czy innych cudów- ma po prostu odbierać neostradę i rozdzielić ją na trzy kompy
oba są w podobnej cenie, czy któryś będzie lepszy?

z góry dzięki
0

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   Bachor 

  • WE APOLOGISE FOR THE INCONVENIENCE
  • Grupa Admin
  • Postów 6127
  • Rejestracja 01-styczeń 70

Napisano 20 lipiec 2008 - 11:27

ja bym bral
3COM OfficeConnect ADSL Wireless 108 Mbps Firewall Router (3CRWDR200B-75-ME) jak ma byc bezawaryjnosc
z tanszych Asus Wireless ADSL Router WL-604G4
Asus Wireless ADSL2/2+ Router DSL-N13
Linksys Router + Modem ADSL - WAG200G-EU

najbardziej wierze w 3coma
cena/niezawodnosc asusa
0

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   pjpasek 

  • shishMaster
  • Grupa Donator
  • Postów 223
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • P2P eMule 0.49c
  • Łącze INEA 50Mb/s

Napisano 20 lipiec 2008 - 11:40

3COM niestety trochę drogi, powinienem zamknąć się w 200zł
w takim razie zapewne stanie na którymś Asusie

wielkie dzięki :)
0

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   Optimus 

  • Advanced Member
  • Grupa Donator
  • Postów 240
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:100lica
  • Łącze neo 2mb

Napisano 03 czerwiec 2009 - 12:38

potrzebuje taniego Router TP-Link router ADSL Wi-Fi 54MB/s TD-W8910G cos takiego chce zakupić moze cos polecic maiłęm asusa WL- 600g ale sie zawiszał i go sprzedałem moze byc bez wi-fi i cos jeszcze takiego ale jak widze nie polecacie tej firmy http://www.komputronik.pl/Lacznosc_i_komun...pelny,id,53271/, prosze o sugestie i zeby było tanie bo sie wykosztowałem w tym miesiacu a livebox mam 2 dni i cały czas sie zawiesza
Dz.
0

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   mlodszy 

  • Advanced Member
  • Grupa Admin
  • Postów 13001
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • P2P aMule
  • Łącze 2048/256

Napisano 03 czerwiec 2009 - 13:10

D-Link nie :P Tez sie wiesza.

Wygodniej wziac Linksysa i dorzucic nawet alternatywne oprogramowanie. Albo Netgear.

Z Wi-FI:
http://www.agito.pl/...e.1.338917.html
http://www.ram.net.p...oducts_id=41575
Bez Wi-FI:
http://www.techplane...ex.php?id=10532
http://www.ram.net.p...oducts_id=13827
0

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   Optimus 

  • Advanced Member
  • Grupa Donator
  • Postów 240
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:100lica
  • Łącze neo 2mb

Napisano 03 czerwiec 2009 - 13:14

a jak jest z tym wgraniem nowego oprogramowania? trudna sprawa?
0

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   mlodszy 

  • Advanced Member
  • Grupa Admin
  • Postów 13001
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • P2P aMule
  • Łącze 2048/256

Napisano 03 czerwiec 2009 - 13:28

Z alternatywnym oprogramowaniem jest troche roboty. Wiec jak chcesz.

Trzeba szukac ktory wspiera. Wtedy mozna sie zastanowic nad innym modelem Routera. I w zasadzie wybiera sie wtedy kiedy standardowy firmware zle wspolpracuje.

Tutaj mozesz o tym poczytac, rozejrzec sie i ocenic czy Ci tego trzeba: http://www.openlinksys.info/
0

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   Optimus 

  • Advanced Member
  • Grupa Donator
  • Postów 240
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:100lica
  • Łącze neo 2mb

Napisano 03 czerwiec 2009 - 13:37

to wezmę tego pentagrama z wifi.
DZieki mlodszy

Użytkownik Optimus edytował ten post 03 czerwiec 2009 - 13:39

0

Udostępnij ten temat:


  • 4 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych