P2P Net: LiveBox - jak to ugryźć. - P2P Net

Skocz do zawartości

P2P Net
Logowanie »
Rejestracja Pomoc
Strona 1 z 1

LiveBox - jak to ugryźć. czyli co zrobić żeby mieć HIGH ID

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   H4RRy 

  • .
  • Grupa poczatkujacy
  • Postów 41
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 27 styczeń 2008 - 12:16

Mały tutorial dla tych, którzy nie wiedzą jak przekierować porty w LiveBox'ie.

1. Najpierwsz wpisujemy 192.168.1.1 w pasku adresu ( tu gdzie wpisuje się adres strony :) )
2. Następnie , gdy zostaniemy zapytani o nazwę użytkownika i hasło wpisujemy :
Nazwa użytkownika: admin
Hasło: admin

(Chyba ,że wcześniej zmienialiśmy adres bądź nazwę i hasło to wpisujemy swoje wartości)

4.Przechodzimy do zakładki Serwery LAN
Dołączona grafika

5.Następnie wybieramy Dodaj i naszym oczom ukaże się takie oto okienko:
Dołączona grafika

Uzupełniamy je w następujący sposób:

Nazwa serwera: tutaj podajemy program dla, którego przekierujemy port np: eMule
Dostęp włączony: wybieramy TAK
Protokół: wybieramy TCP lub UDP ( eMule wymaga przekierowanego portu dla TCP i UDP więc trzeba przekierować 2 porty )
Port od: tu wpisujemy numer portu taki jak mamy ustawiony w eMule
Do: taki sam numer jak w oknie wyżej
Lokalny adres IP: tutaj podajemy adres wewnętrzny komputera dla ,którego chcemy przekierować port.

I na koniec Zastosuj.

6.Jeżeli wszystko wykonaliśmy poprawnie w zakładce Serwery LAN powinniśmy ujrzeć podobne wpisy:
Dołączona grafika

7. Opaska z oczów osiołka w tray'u powinna zniknąć ,ale jeśli nadal się pokazuje należy sprawdzić czy osiołek nie jest blokowany przez firewall'a.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   adek 

  • sdddddddsgfsdg
  • Grupa VIP
  • Postów 370
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • Lokacja:Podkarpacie
  • P2P co mam pod reka
  • Łącze 1024/256

Napisano 27 styczeń 2008 - 12:28

dzięki harry
przenoszę do neo i przyklejam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   KARAMBA 

  • Advanced Member
  • Grupa poczatkujacy
  • Postów 57
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 27 styczeń 2008 - 12:40

Dodam że aby wszystko zadziałało należy zrobić restart LiveBoxa i Emulka.
0

#4 Gość_JLG_*

  • Grupa Gosc

Napisano 03 luty 2008 - 00:52

Dzieki Harry....przyda sie za dni kilka ten opis...

ale dlaczego pod jego postem niema but..Dzieki?

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   jamaniek 

  • Medicine is my life
  • Grupa aktywni
  • Postów 117
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Warszawa
  • Zainteresowania:Medycyna, informatyka, gry, konsole, rowery, fotografia.
  • P2P MorphXT
  • Łącze Tepsa 1MBit

Napisano 19 marzec 2008 - 09:11

A ja mam problem :P Wczoraj kupiłem liveboxa. Robię wszystko tak jak w opisie ale LowID mam nadal.
Dołączona grafika

Wszystko teoretycznie jest dobrze wpisane. Ale mam wątpliwości co do portów. Wpisałem ten, który widnieje w miejscu zaznaczonym na czarno na ponizszym screenie:

Dołączona grafika

O ten port chodzi? Jeśli tak to już nie wiem co jest źle. :huh:

EDIT: Oczywiście uruchomiłem ponownie liveboxa i to samo.

EDIT 2: Pomogło :D Dzięki wielkie.

Użytkownik jamaniek edytował ten post 19 marzec 2008 - 09:21

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   runi 

  • hope
  • Grupa VIP
  • Postów 3697
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 19 marzec 2008 - 09:16

nie
chodzi o porty w ustawieniach emula
a dokładnie ustawienia > parametry łącza
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   askalon 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 5
  • Rejestracja 04-marzec 08

Napisano 12 kwiecień 2009 - 22:35

witam.

po zalogowaniu na 192.168.1.1 (poprawnym zalogowaniu)
zarowno w ie jak i firefoxie nie wyswietla mi się nic poza menu z lewej strony.
co jest grane?

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Angelus 

  • Advanced Member
  • Grupa aktywni
  • Postów 107
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 12 kwiecień 2009 - 22:42

Wyświetl postUżytkownik askalon dnia 12.04.2009 - 23:35 napisał

witam.

po zalogowaniu na 192.168.1.1 (poprawnym zalogowaniu)
zarowno w ie jak i firefoxie nie wyswietla mi się nic poza menu z lewej strony.
co jest grane?


po prostu odśwież stronę, ja też często tak mam
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   askalon 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 5
  • Rejestracja 04-marzec 08

Napisano 12 kwiecień 2009 - 23:43

próbowałem nie raz i nie pięć. nić . w firefoxie strona wczytuje sie niby w calosci w ie jest blad : obiekt nie obsluguje tej wlasciwosci lub metody kod 0
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych