P2P Net: problem z internetem (polaczenie lokalne) - P2P Net

Skocz do zawartości

P2P Net
Logowanie »
Rejestracja Pomoc
Strona 1 z 1

problem z internetem (polaczenie lokalne)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   laptopina 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 7
  • Rejestracja 25-styczeń 13

Napisano 25 styczeń 2013 - 22:20

witam, mam problem z internetem na laptopie.
przy podlaczeniu kable do internetu do notebooka wszystko dziala automatycznie i nic nie trzeba ustawiac.
Natomiast gdy ten sam kabel podlaczam do laptopa Toshiba Satellite A200 wyswietla tylko polaczenie lokalne i nie dziala internet. Probowalam ustawiac recznie DNS (znalazlam je na paru stronach) jednak nadal internet nie dzialal.
Przy probie stworzenia nowego polaczenia PPoE trzeba podac nazwe i haslo - czego nie posiadam i nie wiem skad to wziac.
Czy mozna jakos podlaczyc internet bez tego?
Poniewaz nie dziala automatyczne nadawanie IP i DNS.
Pomocy :(
magda

ps przepraszam za brak polskich znakow
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   error 

  • Advanced Member
  • Grupa zaawansowani
  • Postów 707
  • Rejestracja 01-styczeń 11

Napisano 26 styczeń 2013 - 10:29

login i hasło dostaje koleżanka u operatora.

przykładowe ustawienia w netii
http://www.netia.pl/...a-routerow.html
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Paszczur 

  • I see fragged ppl...
  • Grupa Mod
  • Postów 1931
  • Rejestracja 25-styczeń 08
  • Lokacja:Augustów/Bialystok
  • Zainteresowania:Żubr
  • P2P po kolei

Napisano 26 styczeń 2013 - 11:37

Jaki operator, system na toshibie i czy masz jakieś routery, switche?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Gynos12 

  • Need For Osioł
  • Grupa zaawansowani
  • Postów 3358
  • Rejestracja 27-styczeń 08
  • Lokacja:Dobra
  • P2P Z ręki do ręki
  • Łącze 10/1

Napisano 26 styczeń 2013 - 19:10

W opisie pisze, że ten laptom ma wbudowany modem.
Może podłączasz pod modem? Powinnaś pod kartę sieciową. A jak tak to bezpośrednio do modemu w lapku pomijając rooter.(chyba)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mlodszy 

  • Advanced Member
  • Grupa Admin
  • Postów 13001
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • P2P aMule
  • Łącze 2048/256

Napisano 27 styczeń 2013 - 10:03

W umowie, bądź w trakcie wizyty techników otrzymałaś od techników dane do połączenia internetowego - jeżeli nie to są dwie możliwe opcje.

1. Kontaktujesz się z operatorem/technikami w celu uzyskania tych danych(podać muszą)
2. Pobierasz ten programik: http://www.nirsoft.n...s/dialupass.zip Który następnie musisz uruchomić na komputerze gdzie masz połączenie. On Ci pokaże użytkownika i hasło.

W trakcie tworzenia połączenia nowego na drugim komputerze zostaniesz zapytana o numer do wybierania, w pierwszej próbie pozostaw pole puste, jeżeli nie przejdzie to użyj gwiazdki - *

Jeżeli nie wiesz jak tworzy się połączenie PPPoE tutaj masz ładny poradnik:
http://www.syrion.pl/pppoexp.html

W przypadku kroku wyłącz "TCP/IP" - albo wybierasz radę zastosowaną na stronie bądź należy ustawić na stałe adres IP.

Pytaj jeżeli coś napisałem niezrozumiałego.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   laptopina 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 7
  • Rejestracja 25-styczeń 13

Napisano 01 luty 2013 - 16:25

Wyświetl postUżytkownik Paszczur dnia 26 styczeń 2013 - 11:37 napisał

Jaki operator, system na toshibie i czy masz jakieś routery, switche?


System vista, internet multimedia.
mam tylko zwykły modem z którym łączę się przez kabel (i na innym laptopie wszystko śmiga automatycznie a tam nie)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   laptopina 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 7
  • Rejestracja 25-styczeń 13

Napisano 01 luty 2013 - 16:26

Wyświetl postUżytkownik mlodszy dnia 27 styczeń 2013 - 10:03 napisał

W umowie, bądź w trakcie wizyty techników otrzymałaś od techników dane do połączenia internetowego - jeżeli nie to są dwie możliwe opcje.

1. Kontaktujesz się z operatorem/technikami w celu uzyskania tych danych(podać muszą)
2. Pobierasz ten programik: http://www.nirsoft.n...s/dialupass.zip Który następnie musisz uruchomić na komputerze gdzie masz połączenie. On Ci pokaże użytkownika i hasło.

W trakcie tworzenia połączenia nowego na drugim komputerze zostaniesz zapytana o numer do wybierania, w pierwszej próbie pozostaw pole puste, jeżeli nie przejdzie to użyj gwiazdki - *

Jeżeli nie wiesz jak tworzy się połączenie PPPoE tutaj masz ładny poradnik:
http://www.syrion.pl/pppoexp.html

W przypadku kroku wyłącz "TCP/IP" - albo wybierasz radę zastosowaną na stronie bądź należy ustawić na stałe adres IP.

Pytaj jeżeli coś napisałem niezrozumiałego.


Podobno w tym programie wszystko powinno od razu się wyświetlić a u mnie jest pusta tabelka. Chyba, że robię coś nie tak?

edit w chwili obecnej wyswietla sie siec jako - niezidentyfikowana (miga na ,,wiele sieci"). Dostep lokalne, polaczenie lokalne.

Użytkownik laptopina edytował ten post 01 luty 2013 - 16:33

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mlodszy 

  • Advanced Member
  • Grupa Admin
  • Postów 13001
  • Rejestracja 24-styczeń 08
  • P2P aMule
  • Łącze 2048/256

Napisano 01 luty 2013 - 23:31

Jeżeli na głównym komputerze, gdzie internet masz i łączysz się, nic nie jest wyświetlane tzn, że połączenie jest innego typu niż PPPoE.

Może podaj jaki jest Twój operator - powinno udać się wtedy pomóc znacznie szybciej.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Herodot 

  • Ancienne éminence grise Cardinal de Richelieu
  • Grupa VIP
  • Postów 1548
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Lokacja:Compte
  • P2P Je ne comprends pas
  • Łącze Permanent

Napisano 01 luty 2013 - 23:39

Koleżanka ma szczęście, że laptop krzyczy jej o hasło i login, znajdzie hasło login, wpisze w okienka, a potem przyjdzie i powie czy to coś pomogło :)

Użytkownik Herodot edytował ten post 01 luty 2013 - 23:39

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Arkos 

  • Advanced Member
  • Grupa poczatkujacy
  • Postów 34
  • Rejestracja 22-listopad 08
  • P2P emule bitcomet
  • Łącze 40Mbit/2Mbit

Napisano 02 luty 2013 - 08:09

wyłącz i włącz modem jak podłączasz do drugiego lapka
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   laptopina 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 7
  • Rejestracja 25-styczeń 13

Napisano 02 luty 2013 - 22:40

Okej już sobie poradziłam. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. :-)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Gynos12 

  • Need For Osioł
  • Grupa zaawansowani
  • Postów 3358
  • Rejestracja 27-styczeń 08
  • Lokacja:Dobra
  • P2P Z ręki do ręki
  • Łącze 10/1

Napisano 03 luty 2013 - 11:59

To może opowiedz o tym jak sobie poradziłaś, bo ciekawość nas(mnie) zżera.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   laptopina 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 7
  • Rejestracja 25-styczeń 13

Napisano 03 luty 2013 - 16:54

Wyświetl postUżytkownik Gynos12 dnia 03 luty 2013 - 11:59 napisał

To może opowiedz o tym jak sobie poradziłaś, bo ciekawość nas(mnie) zżera.


Odhaczyłam protokół internetowy w wersji 6 (TCP/IPv6). Został włączony tylko 4.
Od razu po tym zadziałało :)
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych