P2P Net: Jak skonfigurowac router? - P2P Net

Skocz do zawartości

P2P Net
Logowanie »
Rejestracja Pomoc
Strona 1 z 1

Jak skonfigurowac router? j/w

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pigafeta 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 4
  • Rejestracja 02-styczeń 12

Napisano 02 styczeń 2012 - 11:26

Witam, mam maly problem. kiedys kolega (obecnie za granica pracuje) robil mi internet wifi w domu.
Posiadam urzadzenia:
-3com officeconnect 8hub/TPO
-Sphairon ADSL Turbolink AR860
-T-Com Sinus 500i (z voIP'em, ale nie koniecznie musi byc aktywny - po prostu juz nie uzywam)

Nie wiem jak skonfigurowac. zaznaczam ze jestem zielony w tym temacie. Prosze jesli to mozliwe o pomoc krok po kroku ! :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   tapczan 

  • Advanced Member
  • Grupa VIP
  • Postów 1542
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 03 styczeń 2012 - 19:08

takie magiczne sprzęty, że nie wiadomo od czego zacząć

masz jakąś specyfikacje tego sphariona? To jest router czy tylko modem, możesz się zalogować na niego przez www? (założyłeś tyle tematów w całym necie, że ciężko znaleźć coś innego :P)

jaki dostawca neta?


0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Gynos12 

  • Need For Osioł
  • Grupa zaawansowani
  • Postów 3358
  • Rejestracja 27-styczeń 08
  • Lokacja:Dobra
  • P2P Z ręki do ręki
  • Łącze 10/1

Napisano 03 styczeń 2012 - 21:13

Czy to taki sprzęt:

http://teletra.offte...60_ed201009.pdf
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pigafeta 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 4
  • Rejestracja 02-styczeń 12

Napisano 04 styczeń 2012 - 03:06

tak , dokladnie tak wyglada

a pozostale wygladaja tak:
Dołączona grafika
(cos podobnego)
oraz:
Dołączona grafika

co do dostawcy internetu to jest cos a'la telekomunikacja , tylko ze w mojej miejscowosci i kilku miejscowosciach jest monopol firmy. Tp nawet nie jest dostepne w moich rejonach. Doprowadzone jest do stacjonarnego telefonu i razem oplacam z abonamentem internet. Poprowadzone łączami telefonicznymi. Dostalem od nich wlasnie ten sprzet - Sphairon

Użytkownik pigafeta edytował ten post 04 styczeń 2012 - 03:06

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   tapczan 

  • Advanced Member
  • Grupa VIP
  • Postów 1542
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 04 styczeń 2012 - 09:46

kabel od dostawcy wsadzasz do tego Sphairona

zamiast huba kup sobie jakiś switch i go podłącz do równiez do sphairona

nie napisałeś czy wiesz jak wejść na stronę www sphairona


0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pigafeta 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 4
  • Rejestracja 02-styczeń 12

Napisano 06 styczeń 2012 - 15:11

nie wiem. wiem ze brame domyslna wpisuje w przegladarke tak?

czyli tylko tego sphairona zostawic, reszte sprzedac i kupic swich? polecasz jakis tani i nie drogi?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   tapczan 

  • Advanced Member
  • Grupa VIP
  • Postów 1542
  • Rejestracja 26-styczeń 08

Napisano 07 styczeń 2012 - 12:08

jeśli Twój komputer dostaje jakiś adres sieciowy i bramę to tak, wpisz adres bramy w przeglądarkę i zobacz co się pokaże
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   pigafeta 

  • noob
  • Grupa nowi
  • Postów 4
  • Rejestracja 02-styczeń 12

Napisano 14 styczeń 2012 - 14:54

wyskakuje login i haslo. nie wiem co wpisac, probowalem
Log:Admin
Pass:

Log:Admin
Pass:Admin

I probowalem Enter i nic. wyskakuje tak jakbym hasla zapomnial czy cos
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Paszczur 

  • I see fragged ppl...
  • Grupa Mod
  • Postów 1931
  • Rejestracja 25-styczeń 08
  • Lokacja:Augustów/Bialystok
  • Zainteresowania:Żubr
  • P2P po kolei

Napisano 14 styczeń 2012 - 16:19

hasło prawdopodobnie z małej, zobacz czy na naklejce gdzieś na obudowie nie ma domyślnych haseł, jeżeli nie to na pewno są w manualu, a jak nie masz już pudełka to grzeb w internecie.




takie coś znalazłem:

Sphairon
Product: (Versatel WLAN-Router)
Version:
Method: Multi
Username: admin
Password: passwort
Level: Admin

Użytkownik Paszczur edytował ten post 14 styczeń 2012 - 16:20

0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych